BN+

Økobønder. – Vi øver på å bli pensjonister, og trappe ned. Vi vil ha litt mer fri nå, sier Gunnhild Flatebø og Harald Wiig Bjørn-Nilsen, som fremdeles produserer et mangfold av grønnsaker.

– I starten ble vi skjelt ut

Gunnhild Flatebø og Harald Wiig Bjørn-Nilsen har stått på for økologisk drift og mat i tretti år. Det har ikke alltid vært enkelt, men i det de trapper ned, blomstrer tankegodset deres.


Solfrid Sande, frilansjournalist


Solen skinner over den frodige øya Byre i Ryfylke. Selv om ekteparet Gunnhild og Harald har latt yngre krefter ta over de to økologiske butikkene de drev i Stavanger, venter kundene der inne fortsatt på grønnsakene og kjøttet fra gården her inne. Også i år dyrker de sitt mangfold av økologisk grønt.
Jordbruksfylket Rogaland har det laveste øko-arealet i landet, så ekteparet har alltid jobbet motstrøms. De trives, likevel, for nå ser de at tanker om økologi når ut til stadig flere. Og Gunnhild og Harald har vært forbilder.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,