BN+

Vindturbiner skaper muligheter: Uten inntekten i femti år fra to vindturbiner, som er del av en stor park i Bjerkreim, hadde ikke Ueland turt å satse på gårdsslakteri og egen energiproduksjon.


Bonden må ta makten i egne hender, mener Kjell Ivar Ueland. Bjerkreimsbonden vil gjøre gårdene til energisentre ved omgjøring av egne ressurser til grønn kraft.


Solfrid Sande, frilansjournalist


Med solceller på slakteritaket og batterilagringssystem er Kjell Ivar Ueland på Røysland Gaard i Bjerkreim i gang med egen energiproduksjon og testing av nye kraftløsninger. Hele verden trenger fornybar energi. Her er gårdene uutnyttede energisentre som kan bedre inntektsgrunnlaget for bonden og bidra til energiforsynings- og matsikkerhet, mener han.


– Det er så mye vi bønder kan utnytte selv av egne ressurser. Målet vårt er at bøndene skal eie sin egen kraftproduksjon. Vi vil sikre at bonden får inntekt til å leve av i fremtiden, sier Ueland.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,