BN+

Enklare kvardag: Hans Reidar Kjærland valde ombygging i staden for nybygg, fordi det er miljøvenleg og økonomisk. – Mitt råd til andre er å planlegge grundig ut frå det du har sjølv, seier Kjærland.

Stort potensial i eldre fjøs

Hans Reidar Kjærland lytta til fagfolk, men tok eigne val då han bygde gamlefjøsen om til lausdrift. – Skulle eg bygd heilt nytt, måtte eg ha skaffa meir kvote og areal. Men å køyra halve Kvinnherad rundt etter fôr, det gidd eg ikkje, seier Uskedal-bonden bestemt.


Anne Rivenes, frilansjournalist


Hans Reidar Kjærland har sett mange nok av sine bondekollegaer kappspringe med seg sjølve, fordi dei må skru opp drifta for å forsvare høge investeringar. Det freistar ikkje.
I frodige Uskedalen i Kvinnherad driv Hans Reidar Kjærland og sambuar Anne Marit Myhre, mjølkeproduksjon med 20 årskyr. Fram til oktober i fjor har dei stått på bås. Men det siste året har kyrne gått lause i den ombygde fjøsen, og blitt mjølka av robot. For å få plass til lausdrift og mjølkerobot i fjøset, har ungdyra blitt flytta til eit ombygd reiskapshus.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,