BN+Klarer seg godt utan tilskot: For nokre år sidan, då vitamin- og mineralbolusar var ganske nytt, tok eg ein del blodprøvar og analyserte for vitamin- og mineralstatus rett etter at dyra kom heim frå fjellbeite. Me konkluderte at dyra eg sjekka var innafor normalområdet. Har du derimot spesielle utfordringar, er det lurt å diskutera det med ein rådgjevar eller dyrlege. I enkelte tilfelle kan det vera behov for ekstra tilførsle av vitamin og mineral. Her er sauer på beite på Sønnesynstølen i Luster kommune.

Klarer seg godt utan tilskot: For nokre år sidan, då vitamin- og mineralbolusar var ganske nytt, tok eg ein del blodprøvar og analyserte for vitamin- og mineralstatus rett etter at dyra kom heim frå fjellbeite. Me konkluderte at dyra eg sjekka var innafor normalområdet. Har du derimot spesielle utfordringar, er det lurt å diskutera det med ein rådgjevar eller dyrlege. I enkelte tilfelle kan det vera behov for ekstra tilførsle av vitamin og mineral. Her er sauer på beite på Sønnesynstølen i Luster kommune.


Er du blant dei som handlar inn tilskotsfôr for å vere på den sikre sida? Det er mykje flott til sals, men med mindre du har påvist mangel, er det berre tre ting du bør vurdera før lamming: E-vitamin, magnesium og kopar.Oddfrid Vange Bergfjord


​Når eg er rundt og vaksinerer sauer om våren, snakkar me ofte litt om drifta og om korleis det elles går på garden. Ein av tinga me ofte kjem inn på, er kva dyra har behov for i tillegg til grovfôr og kraftfôr...

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,