
Gull for ganen: Når landets ystarar dekker bord,og deler smakar, då blir det fest. Foto: Otilie Brubæk Stokseth
Litt introvert og traust har norske handverksostar utvikla seg til å bli ostar i verdsklasse. Oppskrifta er pågangsmot, optimisme og samhald.
Liv Kristin Sola, frilansjournalist
Norsk Gardsost vart stifta 8.mai 1997 på Sogn Jord- og Hagebruksskule. Initiativet kom frå Pascale Baudonnel. Målet var å få lov til å foredle mjølk lokalt og utnytte potensialet i lokal foredling. Den gong fanst det ikkje reglar som var tilpassa småskalaproduksjon. Men etter påtrykk frå blant anna Norsk Gardsost, begynte ting å skje.
Logg inn for å lese
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.