BN+

Gull for ganen: Når landets ystarar dekker bord,og deler smakar, då blir det fest. Foto: Otilie Brubæk Stokseth


Litt introvert og traust har norske handverksostar utvikla seg til å bli ostar i verdsklasse. Oppskrifta er pågangsmot, optimisme og samhald.


Liv Kristin Sola, frilansjournalist


Norsk Gardsost vart stifta 8.mai 1997 på Sogn Jord- og Hagebruksskule. Initiativet kom frå Pascale Baudonnel. Målet var å få lov til å foredle mjølk lokalt og utnytte potensialet i lokal foredling. Den gong fanst det ikkje reglar som var tilpassa småskalaproduksjon. Men etter påtrykk frå blant anna Norsk Gardsost, begynte ting å skje.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,