BN+

Logg: Laila Vølstad Hognestad og Stian Hognestad har dyrevelferd som førsteprioritet. Tiltaka mot halebitingproblema i fjor har gitt god effekt. Loggføringspermen heng på døra og blir konsekvent brukt. Sjukebingar blir brukt når det er naudsynt. Dyrlegen skal ha ein runde når han er på førebyggande besøk i kufjøset seks til åtte gonger i året.


Laila Vølstad Hognestad og Stian Hognestad har langt på veg implementert det nye Dyrevelferdsprogrammet i slaktegrisproduksjonen. – Bra for både folk og dyr, seier dei.


Sjur Håland


Med kring 1100 slaktegriser i året, kjenner bøndene på Hognestad Gard på Ravndal i Gjesdal kommune utfordringane i produksjonen. Sau og mjølkeproduksjon har vore hovudproduksjonane sidan dei kjøpte bruket i 2008, medan grisen har vore ein sideproduksjon. Hognestad Gard kjøper smågris frå fast leverandør, som held jamn og høg kvalitet på dyra. Likevel går det ikkje alltid etter boka. Den mykje omtala «nye grisen» (TN70-purka) førte til at dei vart tekne på senga i fjor.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,