Messa "Naturligvis" på Evjemoen trekker hvert år skuelystne publikummere. Bilder fra 2013.

Messa «Naturligvis» på Evjemoen trekker hvert år skuelystne publikummere. Bilder fra 2013.

 

Første helga i august går startskuddet for den årlige møteplassen på Evjemoen: Landbrukmessa Naturligvis. Allerede noen timer før åpning av messa, kan interesserte melde seg på «Drømmeløft – Klimasmart verdikjede fra jord til bord – en mulighetskonferanse».

 

Jane Brit Sande

 

Deltakelse på konferansen er gratis, og finner sted i Evjemoen kino 7. august. Påmelding og program her (ekstern lenke).

 

Fullspekka program

Som seg hør og bør, starter dagen med kaffe og «noe lett å bite i», før første taler får mikrofonen. Både politiker, bønder, forskere og rådgivere er blant talerne på programmet. ZERO, TINE, ASKO, Tel-Tek, BioBag, ECO-1 er noen av organisasjonene som er representert i programmet. Biogass. fossilfri teknologi, landbruksbygg i tre og fornybar energi er blant klimaløsningene du kan høre om på Evjemoen denne dagen.

– Norge er på full fart inn i ”Det grønne skiftet”. Alle sektorer må forberede seg på endringer. Klimautslipp må reduseres og fossilbaserte innsatsfaktorer må fases ut. Dette gjelder selvfølgelig også hele verdikjeden for mat, sier Finn Aasheim, organisasjonssjef ved Norges Bondelag Agderkontoret, til bondelaget.no.

Konferansen er inspirert av Innovasjon Norge’s «Drømmeløftsatsing» og arrangeres av Fylkesbondelagene på Agder i samarbeid med Fylkesmannen og fylkeskommunene på Agder.

«Naturligvis» – for alle

«Messa er en årlig møteplass på Evjemoen for mennesker fra bygd og by, og en mønstring av landbruk, bygdekultur og opplevelser på Agder.», skriv arrangørene på egne nettsider. Tre dager med program skal altså lokke store og små, fra bygd og by, til Evjemoen. Hele området er fylt opp med organisasjoner, lag og lokale bedrifter som viser fram egne tilbud, aktiviteter og produkt. Kake og kaffe får du også tak i, og det er både kalvemønstring og kokkeskole for barna.

Se fullstendig program her (ekstern lenke).