BN+

Kven skal høna koma frå? Er det greitt at Nortura kjøper seg inn i den eine av to leverandørar av livdyr til eggproduksjonen? Nei, meiner Gurine Seland og Odd Sele. Nortura seier på si side at oppkjøpet vil gjera det mogleg å utvikle norsk eggproduksjon for å møta framtidig konkurranse og nye krav til berekraftig produksjon. Foto: Jane Brit Sande.


– Nortura-oppkjøpet av aksjeposten i Steinsland kom som lyn frå klar himmel, seier Odd Sele. Han og kollega Gurine Seland reagerer på manglande informasjon frå Fagutvalg egg og frå tillitsvalde elles før pressemeldinga i etterkant av handelen.


Sjur Håland


Sist i januar vart det kjent at Nortura har kjøpt to tredjedelar av aksjene i familieverksemda Steinsland & Co. Den tradisjonsrike verksemda med base på Jæren har vore i drift sidan 1953. Verksemda klekker om lag 70 prosent av alle norske verpehøner i sitt rugeri. Drifta har ein årleg omsetnad på kring 50 millionar kroner og gir arbeid til 15 tilsette i til saman 11 årsverk. Nortura seier målet med oppkjøpet mellom anna handlar om å investera i teknologi som sorterer ut hanekyllingane tidleg i rugeprosessen når ein robust metode for dette er tilgjengeleg.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,