Det aller viktigaste som skjer på Sørlandssamlinga er å dele ut Mi har det greit prisen. Prisen vert delt ut kvart år til ein verdig vinnar. I år var det Austre Tveit Gård, Marit og Sven Reiersen, som fekk den høythengende prisen.

Harald Støyl (t.v.) og Knut Helmer Feltstykket hadde æren og gleden av å avsløre vinneren av prisen og overrekke et gavekort på kroner 5000,- til reise og et linoliumstrykk av kunstneren Hermund Storsæter til Sven Reiersen. Foto: Finn Asheim.

For mi har det greit

Avsløring av vinneren av «Mi har det greit»-prisen, er høydepunktet på Sørlandssamlinga.

– Årets tildeling er et bevis på at flott samtale om landbruk rundt middagsbordet gjør sitt til at de unge fatter interesse og er motivert til å bringe stafettpinnen videre, sier Harald Støyl i FKRA.

Harald Støyl, Foto: FKRA

Arrangørene har ingen nominasjonskomite. De bruker nettverket av rådgivere og andre som ser, hører og registrerer hva som skjer i miljøet. Det er heller ingen avstemming i komitéen, men hundre prosent enighet når beslutningen tas.

– Dette livet går så fort at vi har ikke råd til annet enn å ha det gøy. Du, jeg og alle andre, mi skal ha det greit, uansett hva vi driver med. Da må vi ha rent vann og god og trygg mat. Maten må være produsert bærekraftig både i forhold til klima og økonomi, sier Støyl.

Juryen sin begrunnelse for tildelingen

Årets Mi har det greit pris går i år til et ektepar som har gjort og gjør, fortsatt seg bemerket med deres væremåte og gårdsdrift. Gården bærer preg av nøyaktighet og god planlegging av drifta.

Man føler seg særdeles velkommen og godt mottatt når man kommer til gårds.

Ekteparet dreiv med melkeproduksjon og storfekjøtt, sau og andre tilleggsnæringer da de overtok på 80-tallet. I dag er produksjonen i hovedsak storfekjøtt og sau. Paret har investert i nye driftsbygninger. Bygninger som har bemerket seg i landbruksmiljøet, også i andre deler av landet.

Velfungerende fjøs gir et særs trivelig miljø for dyra. I kombinasjon med nøye utvalgt genetikk, har de oppnådd glimrende resultat i drifta.

Ekteparet har jobbet målrettet med dyr og jordarealene på en miljøbalansert og bærekraftig måte. Sammen med positive omtale av å produsere norsk kvalitetsmat og kulturlandskap på Agder, er det tungtveiende grunner for at de får «Mi har det greit prisen» i år.

Sven Reiersen tok imot prisen på vegne av seg og kona Marit. Foto: Finn Asheim.

Med positive holdninger og kyndig gårdsdrift, har paret klart å overføre interessen for landbruk og gårdsdrift videre til neste generasjon, og til andre mennesker i regionen. Slik har de lagt et godt grunnlag for å gi stafettpinnen videre til neste generasjon.

I tillegg til stort engasjement i gårdsdriften og stor omsorg for mann og barn – og noen Islandshester, jobber fruen på gården i helse- og omsorgssektoren. Mannen på gården har også mange unike kvaliteter, slik som å klippe en hel sau på 40 sekunder og være dommer på VM for sauefrisører rund i verden! Og ikke minst – å Løpe femmila på ski i Frankrike på én time og 24 minutter!

 

Vinneren av Mi har det greit prisen 2020 er Austre Tveit Gård v/ Marit og Sven Reiersen.

Stikkord denne saka: , , ,