BN+

Starta med øl: Sverre Grimstad ville brygga øl på jærske råvarer. Han mangla kornmottak og -tørke, så han bygde det i sitt eige tun. Han håpar at kornarealet på Jæren vil auke meir


Gode grasavlingar gir meir rom for korn på Jæren. Så kan regionen bidra meir i arbeidet for å auka den norske kornandelen?


Jane Brit Sande


Førre veke publiserte NRK saka om jærbonden Jon Lea som tok ein sjanse i fjor - han sådde haustkveite som skulle bli til matkveite. Alt tyder på at kveiten held god nok kvalitet, og vel så det. Nyheita vekte nok både bønder, forbrukarar og politikarar. Jæren er kjend for gras og husdyr. Ikkje matkveite. Det er det Trøndelag og Austlandet som tradisjonelt sett har forsynt marknaden med.

Einaste i Rogaland

Sverre Grimstad driv fylkets einaste kornmottak og -tørke; Jæren korn og malt.


– Me er «the missing link» for kornbøndene som vil noko meir enn å produsera fôrkorn, seier han til Bondevennen.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,