BN+

På agendaen: Bjørn Ståle Bekkeheien seier at han sit med blanda kjensler etter at resultata av tilsynskampanjen på svin vart lagt fram. – Dyrevelferd har vore på agendaen kvart einaste Norsvin-møte. Likevel er det nokon me ikkje når, seier han.


Resultatet frå tilsynskampanjen på gris vart lagt fram i førre veke. Det var ikkje lystig lesnad. – Eg er skuffa, overgitt og trist, seier Bjørn Ståle Bekkeheien i Norsvin Sør og Vest.


Jane Brit Sande


– Dei bøndene som ikkje har tatt hand om sjuke og skada dyr, eller har total mangel på strø og rotemateriale har fått sjansar nok. Eg gidder ikkje forsvare dei. Dei har ikkje noko i næringa å gjere.


Orda kjem frå Bjørn Ståle Bekkeheien, leiar i Norsvin Sør og Vest (Rogaland og tidl. Hordaland). Nok ein gong har han, som tillitsvald for svinebønder blant anna frå den mest husdyrtette regionen i landet, lyskastarane på seg. Nyleg la Mattilsynet fram resultatet av den nasjonale tilsynskampanjen på svin.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , , ,