
Urgener med fortsatt potensial: Spælsau. Foto: Odd Magne Nordmark
Ønsker man å knipe inn på kraftfôret kan fjorlamproduksjon på saulam, samt bedre holdbarhet på søyene være veien å gå.
Jostein Røyseland, frilansjournalist og sauebonde
I 2020 tok Muhammad Azhar Bhatti doktorgraden på Ås ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU. Tittelen på avhandlingen var: «Alternative system for norsk saueproduksjon: Utviding av fersk-kjøtt-sesongen og fylling av markedsnisjer». Avhandlingen studerte mulighetene for økt salg av lamme- og sauekjøtt ved å øke tilgangen på ferskt kjøtt til nisjer i markedet (påske, muslimske høytider), bedre lønnsomhet i saueholdet (økonomiske analyser) og kjøttomsetningen (kjøttkvalitet og markedsanalyse). Bhatti er forsker ved Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved NMBU.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Sjå korleis du bytar passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.