BN+

Må reduseres?: Dersom kjøttforbruket går ned, er det ammekuproduksjonen som skal reduseres, i følgje rapporten frå teknisk utval for jordbruk og klima. Det synes styrelederen i TYR, Leif Helge Kongshaug, er merkelig.


Styreleder i TYR mener rapporten fra teknisk utvalg for jordbruk og klima har mangler. – Det blir feil å redusere matproduksjon, som er en biologisk prosess, mens bruken av fossilt brensel til flyreiser bare øker, sier han.


Jane Brit Sande


Leif Helge Kongshaug synes det er merkelig at det i den tekniske rapporten kommer frem at det er ammeku-produksjonen som skal reduseres dersom kjøttforbruket går ned.


– Det er viktig å huske at dette bare er et teknisk beregningsgrunnlag i forbindelse med klimaforhandlingene mellom jordbruket og staten, og ikke forslag til vedtak. Det tekniske utvalget har gjort et teknisk arbeid. Det er politikerne sin oppgave å se helheten, sier han.


Styrelederen synes likevel det er fortvilende at storfe blir gjort til syndebukken.


– Forskjell mellom fossile og biologiske utslipp er fullstendig fraværende i klimadebatten, sier Kongshaug, og sammenligner utviklingen på antall storfe med biler, og flypassasjerer siden 1950.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,