BN+

Må reduseres?: Dersom kjøttforbruket går ned, er det ammekuproduksjonen som skal reduseres, i følgje rapporten frå teknisk utval for jordbruk og klima. Det synes styrelederen i TYR, Leif Helge Kongshaug, er merkelig.


Styreleder i TYR mener rapporten fra teknisk utvalg for jordbruk og klima har mangler. – Det blir feil å redusere matproduksjon, som er en biologisk prosess, mens bruken av fossilt brensel til flyreiser bare øker, sier han.


Jane Brit Sande


Leif Helge Kongshaug synes det er merkelig at det i den tekniske rapporten kommer frem at det er ammeku-produksjonen som skal reduseres dersom kjøttforbruket går ned.


– Det er viktig å huske at dette bare er et teknisk beregningsgrunnlag i forbindelse med klimaforhandlingene mellom jordbruket og staten, og ikke forslag til vedtak. Det tekniske utvalget har gjort et teknisk arbeid. Det er politikerne sin oppgave å se helheten, sier han.


Styrelederen synes likevel det er fortvilende at storfe blir gjort til syndebukken.


– Forskjell mellom fossile og biologiske utslipp er fullstendig fraværende i klimadebatten, sier Kongshaug, og sammenligner utviklingen på antall storfe med biler, og flypassasjerer siden 1950.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

LES BONDEVENNEN DIGITALT

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Logg inn med brukarnamn og passord.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

Ikkje ennå abonnent? Prøv Bondevennen ei veke gratis her!

Er du abonnent på papir og ønsker digital tilgang?
Send oss en epost på post@bondevennen.no

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,
Share This