Triveleg arbeidsplass: Øyvind kjenner dyra sine godt, både produksjon og slekt. Og dyra er vane med at bonden vandrar rundt i fjøset.
– Skikkeleg trøkk etter kviger
Avl, fôring og kalvestell står i fokus hjå Lisbeth og Øyvind Hermansen. Resultatet er høg yting med høgt tørrstoffinnhald – og sal av mange kviger som livdyr.
Liv Kristin Sola
På Tjerbotangen gård i Rakkestad har Lisbeth og Øyvind Hermansen drive med mjølk sidan 1997. Dei driv 525 dekar dyrka jord, og 33 årskyr som produserer kvoten på 332 tonn.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.