BN+

Like heile: Dyrebilsjåfør Edmund (i midten) sett pris på tiltaka både Tor Sverre (til venstre) og Kjell Ole har gjort for å letta arbeidet med å få ut dyra. Etter endt utlastingsøkt er dei like heile, alle tre.


Handtering av dyr er den arbeidsoppgåva som gir flest ulukker i norsk landbruk. Kjell Ole Fuglestad har gjort små, men smarte grep for å unngå ulukker når dyr skal flyttast på i fjøset hans.


Jane Brit Sande


Morgondisen ligg fortsatt over markene hjå Kjell Ole Fuglestad, Bjerkreim i Rogaland. Det er alt liv i fjøset. Bonden gjekk i ei anna dør enn dyra er vane med denne morgonen, og dyra er allereie urolege. Slaktebilen er komen til gards, og 12 kyr skal til slakt, så smidig som mogleg. Kjell Ole har fått med seg far sin, Tor Sverre Fuglestad, for å hjelpa til med å få ut dyra. Dyrebilsjåfør Edmund Ousdal er på plass for å få dyra på bilen. Garden på Nedrebø er første stoppet hans denne dagen.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,