BN+

Tar kampen: Elin Fuglestad frå Undheim vil sloss for sauen. Betre rammevilkår, rekruttering av unge og eit enda sterkare fagmiljø blant sauebøndene er blant oppskriftene ho meiner må til for å hindra at ein av fire sauebønder i kommunen forsvinn dei neste femten åra


Leiaren i Time Sau og Geit, Elin Fuglestad, gir seg ikkje ende over om statistikken peikar mot langt færre sauebønder i kommunen hennar.  – Eg er positiv. At nokre vil falla i frå, må me nok akseptera. Men eg trur ikkje så mange som statistikken syner kjem til å slutta, seier ho.


Sjur Håland


Tal frå spørjeundersøkinga frå Landbrukspartnerskapen i Rogaland, som Bondevennen presenterte førre veke, syner ein svarprosent på heile 50,2 i Time. Sauen er eit viktig husdyr for mange Time-bønder. Likevel, av 73 respondentar som svarte at dei driv med sau i dag, var det berre 54 som såg føre seg at dei hadde sauer på bruket om 15 år. Det er ein reduksjon på ein dryg fjerdedel, 26,03 prosent.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,