BN+

Klar, ferdig, ….!: I tilvenningsfasen til den nye hverdagen i nybygget kan det være lurt å søke råd hos erfarne landbruksrådgivere.
Her fra fjøsåpning i Årdal. Foto: Jane Brit Sande


Når entreprenørene er ferdige med sitt arbeid på fjøset, begynner ditt. Du er nå en bonde rustet for framtiden. Men husker du å følge opp pliktene, kravene og rettighetene dine som byggherre?


Joacim Laurendz,
bygningsrådgiver, NLR Rogaland


Ved overlevering av hele eller deler av bygget skal det føres en protokoll. Her skal eventuelle feil og mangler skrives opp, med frist for utbedring. Kan bygget/bygningsdelen tas i bruk før feilene er rettet opp, skal overtakelsen signeres. I tilfeller der det er uenighet om feil/mangler, kan det tilbakeholdes en sum på sluttfaktura. Tiltakshaver (byggherre) overtar bygningen/bygningsdelen fra den dato overtakelsesforretningen blir signert. Tiltakshaver må forsikre bygget.

FDV-dokumentasjon

Teknisk forskrift med veiledning (TEK 17) stiller krav til FDV-dokumentasjon. Alle ansvarlige utførende entreprenører skal fremlegge nødvendig FDV-dokumentasjon for å drifte og vedlikeholde bygningsdeler og teknisk anlegg. Ansvarlig prosjekterende skal levere dokumentasjonstegninger før bygget tas i bruk.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: