BN+

Potensial: Det ligger et stort potensial i bedre vurdering av grassurfôr, både ved å fange opp det gode surfôret i beregninga av fôrrasjoner og ved å forbedre kvaliteten av surfôret. Foto: Bondevennen


Godt grovfôr blir mer verdt med E-dairy, og systemet øker presisjonen i fôrplanlegginga. Ny strukturberegning gjør oss bedre rustet til å takle utfordrende fôrår.


Ola Stene, fagleder storfe, Felleskjøpet Rogaland Agder


I forrige nummer av Bondevennen skriver Arild Eriksen om optimering av kraftfôr og at Felleskjøpet i løpet av 2018 gradvis har tatt i bruk et nytt system for energi- og proteinvurdering til drøvtyggere. Dette gir nye muligheter for vurdering av fôrrasjoner.

E-dairy

Gjennom Felleskjøpet Fôrutvikling er Felleskjøpet med i styringsgruppa for utvikling av E-dairy. Dette er et system fra Schothorst Feed Research i Nederland, med stor utbredelse i hele verden. Om lag åtte prosent av alt kraftfôr i verden blir produsert på grunnlag av fôrvurderingssystemer fra Schothorst.
Det nye systemet fungerer godt i fôrindustrien, det gir god funksjonalitet i optimeringsprogrammene for kraftfôr og vi kan ta vare på egenutviklet kunnskap om råvarer og prosess.

Vil du lese denne og andre artiklar på nett?
LES BONDEVENNEN DIGITALT FRÅ 60,-


Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Logg inn med brukarnamn og passord.Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,
Share This