BN+

Haldbar ku: Kua Gorvi passerte 100.000 liter mjølk i livstidsproduksjon då ho var i sin åttande laktasjon. Ønsker du haldbare kyr, må du legge til rette for at dei kan halde seg friske. Tida før og etter kalving er kua spesielt sårbar. /em>

Meir mjølk? Ta vare på kua di



Mange mjølkekyr får ein ny vår i desse tider. Men skal du auke produksjonen må du ta ekstra godt vare på kvar einaste ku i flokken. Blant anna ved å førebygge mjølkefeber.


Liv Kristin Sola



Kalving er ei påkjenning for ku og kalv. Difor er det så viktig at du gjer det du kan for å legge til rette for ei god kalving og ein god start på laktasjonen. Ikkje minst for å unngå mjølkefeber. Det var eit tema på agendaen då veterinær Arvid Steen besøkte Gjesdal i starten av november.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , , ,