
Haldbar ku: Kua Gorvi passerte 100.000 liter mjølk i livstidsproduksjon då ho var i sin åttande laktasjon. Ønsker du haldbare kyr, må du legge til rette for at dei kan halde seg friske. Tida før og etter kalving er kua spesielt sårbar. /em>
Meir mjølk? Ta vare på kua di
Mange mjølkekyr får ein ny vår i desse tider. Men skal du auke produksjonen må du ta ekstra godt vare på kvar einaste ku i flokken. Blant anna ved å førebygge mjølkefeber.
Liv Kristin Sola
Kalving er ei påkjenning for ku og kalv. Difor er det så viktig at du gjer det du kan for å legge til rette for ei god kalving og ein god start på laktasjonen. Ikkje minst for å unngå mjølkefeber. Det var eit tema på agendaen då veterinær Arvid Steen besøkte Gjesdal i starten av november.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Sjå korleis du bytar passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.