BN+

God blanding: Såfrø kan gjerne blandes med handelsgjødsel for utspredning i beite. Husk bare at såfrøa blir kasta kortere enn gjødsla.


I forsøksfelta våre ser vi gjerne ikke så veldig store avlingsforskjeller mellom de viktigste frøblandingene våre. I praktisk bruk på enga, ser vi innimellom store avlingsutslag ved feil valg av frøblandinger.


Magnus Haugland, NLR Rogaland


I forsøk har vi ofte ideelle forhold, mens de ulike utfordringene kommer frem når man dyrker på eng med varierende utfordringer. Forsøksfelta er ofte kortvarige, mens man gjerne har et ønske om å beholde enga lengst mulig. Her er noen momenter du bør vurdere:

Jordtype

Hovedregelen er at timotei og engrapp tåler det meste av jordtyper. Myr er vanskelig. Her bør du unngå raigras, da dette vil gå tidligere ut. Skarp sandjord er utsatt for tørke. Her er det strandsvingel og bladfaks som viser sin styrke i tørre perioder.

Slåtteregime

Er målet to seine slåtter med mye struktur, er det strågras som timotei (enkelte steder strandrør eller bladfaks) som er hovedsorten.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: