BN+

Gode sammen: Familien Strømme driver med ammekyr og geiter på Ånesland i Birkenes. Foto: Torunn Å. Strømme


Å produsere mat er ingen enkel oppgave. Bondens fysiske og psykiske helse er helt avgjørende for om drifta blir en suksess eller fiasko.


Jørund Saaghus, NLR Agder


Det er store omveltninger både nasjonalt og internasjonalt. Den siste tiden har den økonomiske situasjonen for bonden gått fra vanskelig til nærmest umulig. Høye priser på mange nødvendige driftsmiddel i kombinasjon med manglende mulighet til å øke salgsprisen gjør at de fleste nå har svært trange økonomiske rammer. Vi vet fra tidligere at en presset økonomisk situasjon er blant de viktigste årsakene til psykisk sykdom, men også den fysiske helsa blir satt under press i vanskelige tider.
Norsk Landbruksrådgiving har i vinter hatt kampanjen «Sammen for trygghet og overskudd» gående for å sette fokus på HMS og spesielt bonden som hovedressurs på gården. Bondens helse, både fysisk og psykisk, er helt avgjørende for om drifta blir en suksess eller fiasko. For å ta vare på bonden tilbyr vi en pakkeløsning med rådgiverbesøk på gården og helsekontroller hos bedriftshelsetjenester lokalt. Dette kalles HMS-avtale, og det er gledelig å se at flere og flere ser nytten og tryggheten i en slik oppfølging.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: