Sjølvforsynt i 2050: Skal norsk matproduksjon bli meir robust og sjølvforsynt, må vi snu om på tankegangen. Meir mjølk må vike for målet om å bruke dei norske fôrressursane på ein betre måte, meiner forskar Laila Aass ved NMBU. Illustrasjonsfoto: Mjølkekyr på frodig fjellbeite frå Vik i Sogn.
60 år med NRF-avl har gitt oss ei effektiv ku som produserer stadig meir mjølk. Men vil vi bli i stand til å ta ut det potensialet også i år 2050? – Sannsynlegvis ikkje, trur Laila Aass ved NMBU.
Liv Kristin Sola
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.