BN+

Gode råd for god produksjon: Sikre godt grovfôr og god fôring med tilstrekkeleg mineraldekning, er blant råda Tinerådgivar og mjølkebonde, Runar Haugland, gir for å sikre godt med mjølk og godt med feitt. Illustrasjonsfoto: Anne Rivenes.


Tine treng meir mjølk og meir feitt. Ta difor godt vare på kua di slik at ho kan yte det ho er god for. – Dette kan bli eit godt år, dersom vi klarer å utnytte kapasiteten, seier Runar Haugland i Tine.


Liv Kristin Sola


– Vi har litt lite kyr, men mitt inntrykk er at kutalet er aukande og at kyrne mjølker bra. Statistikken viser at grovfôrkvaliteten jamt over var betre i 2020 enn i 2019, og avlingane var gode. Eit godt utgangspunkt for å produsere mykje mjølk til ein god mjølkepris, seier Runar Haugland, rådgivar i Tine og mjølkebonde på Eid i Nordfjord.


Han rår bøndene til ikkje å slakta ut produktive dyr, heller prøve å selje til liv.


– At vi klarer å nytte dei dyra vi har her til lands, det blir viktig. Vi må prøve å stette behovet for mjølk, seier Haugland.


Rådgivaren meiner dei fleste har kunnskap nok til å trykke på dei rette knappane. Men ein indre driv er viktig for å klare å produsere sju prosent over kvote. Det kjem ikkje av seg sjølv

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,