BN+

100% grasbasert: Ann-Olaug og Ernst ønsker å kunne selge et produkt som er gras- og utmarksfôret på ekte. T.h. NLR-rådgiver Georg Smedsland.


Sein lemming, dyra rett ut på graset og særs godt grovfôr. Lista-bøndene Ernst og Ann-Olaug har funnet sin måte å lykkes på uten kraftfôr.


Jostein Røyseland, frilansjournalist og sauebonde


Å kombinere et sauehold uten eller med lite bruk av kraftfôr, med gode produksjonsresultat er selvsagt fullt mulig. Men det krever både kunnskap og god utnytting av de naturgitte forutsetningene på bruket ditt.
For å lære mer selv tar jeg en mild sensommerdag i august turen til Lista sammen med Georg Smedsland. Han er rådgiver i NLR med ansvar for økologisk landbruk og grovfôrproduksjon.
Ernst Oseassen og Ann-Olaug Grødem Oseassen tar imot oss på gården Øvre Skeime. Her driver de økologisk med 100 vinterfôra spælsau på 140 dekar fulldyrka jord. I tillegg selger de en del økologisk grovfôr.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,