BN+

Avtaletap: Nylig ble det kjent at Coop har valgt å gå for egg fra Den Stolte Hane. Nortura mister dermed 22 prosent av det totale markedet.


Nylig ble det kjent at Nortura mistet en egg-avtale til Den Stolte Hane. Eggprodusent Jon Line synes det er kritisk at markedsregulator taper posisjon i markedet.


Jane Brit Sande


– Jeg vil kalle det kritisk at Nortura mister denne avtalen, og nå sitter med ikke mer enn 54 prosent av markedet. Det er skummelt, sier Line.


Coop har valgt å gå for egg fra Den Stolte Hane (DSH) til sine butikker. Nortura mister dermed 22 prosent av det totale markedet. Det har bare gått noen dager siden nyheten om avtaleendringen ble kjent når Bondevennen besøker Jon Line på fjøskontoret.

Omleggingen må skje fortere

Eggprodusenten på Jæren tror avtaleendringen kan bli verst for produsenter som fortsatt ikke har frittgående i hønsehuset.


– Vi må være på ballen framover. Da er omlegging i gjenstående hønsehus viktig. Dersom vi fortsetter å stritte imot, gir vi DSH et argument for nyetableringer. Det er det verste alternativet slik situasjonen er nå, sier Line. Han viser til at prognosene varsler om overproduksjon av egg i 2019.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,