BN+

En i utvalget: Eliteoksen 11918 Knutlia har produsert kjønnsseparert sæd, REDX™, som nå distribueres ut i inseminørenes beholdere fra 29.10.18. Foto: Jan Arve Kristiansen.

Bruk av kjønnsseparert sæd, REDX™, gir nye muligheter i avlen på mjølkebruk. – Det kan være starten på et systemskifte i avlsarbeidet, sier Hans Storlien i Geno.

Liv Kristin Sola

Produksjonen av REDX™ (kjønnsseparert sæd) startet på Store Ree i desember 2017, og har vært tilgjengelig for norske mjølkeprodusenter siden februar i år.
REDX™ har vært bestillingsvare fram til nå, men et sterkt ønske om bedre tilgjengelighet har gjort at Geno fra 1. november tilbyr et begrensa utvalg okser for salg direkte fra dunkene til inseminører og veterinærer som inseminerer for Geno.
Hans Storlien, avdelingsleder norsk marked i Geno, sier til Bondevennen at etterspørsel etter REDX™ så langt er lavere enn forventa. Han er spent på hvordan økt tilgjengelighet vil påvirke bruken av REDX™ ute i buskapene.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,