BN+

Ikkje for alle: Styret i NSG har fatta eit vedtak som råkar alle sauebønder som også har geit. I år, og i åra framover, får dei ikkje vere med på kåringane. Årsaka er eit utbrot av midden som gir saueskabb (Psoroptes ovis). Illustrasjonsfoto.


Eit utbrot av saueskabb på geit får konsekvensar for kåringssesongane for alle sauehaldarar som også har geiter på garden. Styrevedtaket i Norsk Sau og Geit skapar reaksjonar.


Jane Brit Sande


Midden som gir saueskabb (Psoroptes ovis) er funnet på geiter i 30 ulike besetningar, med størst utbrot i Midt-Norge. Det er avdekt over 170 kontaktbesetningar i store deler av landet. Dette får konsekvensar for kåringssesongane framover for alle sauehaldarar som også har geiter på garden. Styret i Norsk Sau og Geit fatta følgande vedtak på styremøte 8. september:


 «Saueholdere som har geit i sitt dyrehold etter 15. september 2021 får ikke kåre værlam på kåringssjå i regi av Norsk Sau og Geit for salg til andre høsten 2021 og årene framover.
Værringmedlemmer som har geit i sitt dyrehold etter 15. september 2021 får ikke delta i ringarbeidet fra paringsstart høsten 2021 og årene framover. Det gis ikke dispensasjoner fra dette vedtaket.»

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,