BN+

Byggeperioden er den mest hektiske og spennende perioden i et utbyggingsprosjekt, men som byggherre - vet du alt du trenger å vite?


Joacim Laurendz, bygningsrådgiver, NLR Rogaland


Etter avholdt oppstartsmøte med alle entreprenører øker aktiviteten på byggeplassen. Hvilke krav er det til deg som byggherre? Er du klar for å møte erfarne entreprenører som kommer med krav om tilleggsregninger, endringsmeldinger og andre spørsmål? Og HMS i byggeprosjekter, hvordan ivaretar man det på en god måte?

Byggherreforskriften

Dette er en forskrift som gjelder for enhver person som får utført et bygge- eller anleggsarbeid. Som næringsdrivende er du som bonde underlagt denne forskriften hvis det foregår denne typen arbeid på din eiendom. Alle bønder som skal i gang med et byggeprosjekt må vite dette.

1. Oppstartsmøte

På oppstartsmøtet deltar byggherre (bonden), alle engasjerte entreprenører, SHA (sikkerhet, helse og arbeidsmiljø)-koordinator, byggeleder, og eventuelt en representant fra banken. Her gjennomgås alle tegninger og man diskuterer løsninger og utfordringer som kan oppstå i byggetiden. Byggelederen legger frem forslag til framdriftsplan, og denne skal være godkjent av alle aktører før møtet er ferdig. SHA-koordinatoren tar en gjennomgang av SHA-planen.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,