BN+

Grovt og godt: Produsentar med høgast feittprosent i mjølk haustar ofte grovfôret på eit tidlegare utviklingstrinn enn produsentar med lågare feittprosent i mjølk. Illustrasjonsfoto: Liv Kristin Sola


Ei undersøking av kva som er felles hjå produsentar som leverer mjølk med høg feittprosent, ga klare svar.


Målfrid Grødem Njærheim, NLR Rogaland


Fôringa har påverknad på mjølka sitt innhald av feitt. Ofte blir grovfôret og forholdet mellom kraftfôr og grovfôr i rasjonen dratt fram som avgjerande for feittprosenten i mjølka. I undersøkinga* kom det fram at produsentane som leverte mjølk med høgast feittprosent hadde det høgaste grovfôrinntaket. Dette tyder på at eit høgt grovfôrinntak er avgjerande for å produsera mjølk med høg feittprosent.
For å oppnå høgt grovfôrinntak er det først og fremst viktig å produsera eit grovfôr kua vil eta. Bruk av smakelege grasartar er eit godt utgangspunkt og ein god gjæringskvalitet er heilt avgjerande.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

LES BONDEVENNEN DIGITALT

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Logg inn med brukarnamn og passord.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

Ikkje ennå abonnent? Prøv Bondevennen ei veke gratis her!

Er du abonnent på papir og ønsker digital tilgang?
Send oss en epost på post@bondevennen.no

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,
Del denne artikkelen