BN+

Nofence: Jan Egil Skjørestad har testa ut Nofence på ein flokk ungdyr denne sommaren. Erfaringane er gode.


Jan Egil Skjørestad har erstatta mjølkekyrne med kjøtferasen Dexter. Dei ivrige små dyra et det dei får fatt i. Ikkje ein gong lyssivet får stå heilt i fred.


Sjur Håland


Han dreiv med mjølkekyr fram til 2013. Seinare var det sauene som utgjorde dyrehaldet. Men så førte tilfellet til at han var innom Stana Gard i Odda, der bonden hadde byrja med Dexter.


– Eg vart nysgjerrig, las meg opp på det eg kom over av litteratur, og konkluderte med at dette var rasen for meg og min gard, seier han.


Viktige moment i vurderinga var at dyra er lette med stor overflate og dermed set lite spor etter klauvene. På Skjørestad er enkelte område blaute, så marktrykk og klauvtrykk tel.


– I tillegg har eg eit fjøs som er bygd for ei tid der dyra var mindre enn i dag. Dermed vart eg også inspirert til å ta vare på båsfjøset og bygga om til bingar. Dyra bit i lyssivet, men tar det ikkje heilt ned, presiserer bonden.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , , ,