BN+

Sjekk status: For å kunne velge rett type og rett mengde mineraltilskudd er det viktig å vite hva sauen trenger. Analyse av grovfôret og blodprøver av utvalgte sauer er et godt utgangspunkt. Ta gjerne blodprøve rett etter beitesesongen eller i forkant av høydrektighetsperioden, to viktige perioder i saueåret. Foto: Liv Kristin Sola


God mineraldekning er viktig om du skal lykkes med saueproduksjonen. Og for å sikre god mineralbalanse året gjennom, må du kjenne behovet til sauen og innholdet i fôrrasjonen.


Siv Meling,
veterinær, phd, rådgiver, og sauebondeDet er ingen tvil om at bruk av mineraltilskudd engasjerer sauebonden. Mineraler i en eller annen form blir tilbudt sauene i de fleste saueflokker i løpet av året. Av og til kan en få en oppfatning av at mineraltilskudd kurerer de fleste tilstander og løser de fleste problemer hos sau og lam. Likevel er det få bønder som overvåker mineralstatus og behov hos saueflokken gjennom hele produksjonssyklusen.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,