BN+

Uoversiktleg: Ringormsituasjonen sør i Rogaland er uoversiktleg og dei fire i panlet tok seg god tid til å svare på spørsmål frå bøndene i salen.


Ringorm, den snikande hudsjukdommen gjer bøndene uroa. – Sjekk dyra for symptom og sjekk forsikringa di, rådar bonde Benedicte Kyllingstad, som er midt i sanering.


Liv Kristin Sola


Det dreg seg mot haust og tusenvis av storfe skal inn frå beite. For bønder sør i Rogaland er det ei ekstra spenning knytt til nettopp dette. Dei siste tre åra har det blussa opp fleire tilfelle av ringormsmitte i regionen. Kor det dukkar opp neste gong er ikkje lett å spå.
Onsdag i førre veke inviterte ringormgruppa RingiROG til ope møte på Orre samfunnshus. Målet var å informere, men endå viktigare, å svare på spørsmål frå bøndene. Siv Meling, prosjektleiar i RingiROG, i lag med Marita Skogseth Raugstad og Silje Kristin Eiane frå Mattilsynet, samt Arvid Reiersen frå Veterinærinstituttet, var til stades for å svara på spørsmål. Meling medgir at situasjonen er uoversiktleg. Spesielt i Hå.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , , ,