BN+

På staden kvil: – Korkje avlingsmengd per daa eller kvaliteten på grovfôret har betra seg i Noreg dei siste tiåra. Samstundes har mjølkeytinga per årsku auka jamt. Hòlet i fôringssetelen er fylt med kraftfôr, skriv artikkelforfattaren. Arkivfoto Bondevennen.


Tal frå prosjektet Grovfôr 2020 syner stor variasjon i kostnad per FEm, og i variasjonen er det gøymt eit potensiale for kutt i kostnadane. Moglegheitene ligg i å leita fram dei sidene av grovfôrproduksjonen som gjev rom for betring.


Torleif Bakke Haavik, NLR Vest


To tredjepartar av jordbruksarealet i Noreg vert i dag nytta til dyrking av grovfôr. Mykje av dette arealet er ueigna for dyrking av åkervokstar. Betydinga av grovfôrproduksjonen står difor nasjonalt sett i ei særstilling.
Korkje avlingsmengd per daa eller kvaliteten på grovfôret har betra seg i Noreg dei siste tiåra. Samstundes har mjølkeytinga per årsku auka jamt. Hòlet i fôringssetelen er fylt med kraftfôr.

Vil du lese denne og andre artiklar på nett?
LES BONDEVENNEN DIGITALT FRÅ 60,-


Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Logg inn med brukarnamn og passord.



Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: