BN+

Pipler fram: Frøugras mellom spirende korn. Den beste og mest effektive bekjempingen får du ved å starte tidlig, mens ugraset har 2-4 blad. Foto: NLR


Det nærmer seg tid for ugrassprøyting i vårkorn. Hvilke ugras du har, vekstskifte på garden, resistensproblematikk og timing er ting du må tenke på når du velger ugrasmiddel.


Arne Vagle, NLR Rogaland


Ved valg av ugrasmiddel er det viktig å få oversikt over hvilke ugrasslag du har. Vi anbefaler å gå ut i åkeren for å se hvilket ugras som vokser og hvor mye ugras som finnes. Vurder dette flere steder i åkeren. Frøugraset bør bekjempes før det har fire varige blad. Da er kornet normalt på 2,5 - 4 bladstadiet. Grasugraset bør behandles før det har 3 blad.
I Agder og Rogaland er det generelt små problemer med frøugras og grasugras. Unntaket er tunrapp som er vanlig forekommende. Hvis du har problem med tunrapp er det viktig at du behandler så tidlig som mulig for å få best effekt. Tunrappen bør helst ikke ha flere enn 1-2 blad ved sprøyting. Merk at den da er så liten at den nesten ikke er synlig.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,