BN+

Spiss og pjusk: Den kroniske formen opptrer omtrent to til seks uker etter at grisen er tatt fra purken. Griser som er smitta utnytter fôret dårligere enn friske griser. Det gir svakere tilvekst – og kostbar fôring for bonden.


Lawsona intracellularis er vanlig i grisefjøs. Sykdommen kan være kronisk og kostbar hos smågris, eller akutt og dødelig hos eldre dyr. Her er tips til hvordan du forholder deg til bakterien.


Annelise Svindland
Veterinær hos Jærdyrlegane
Veterinær rådgiver hos Fiskå Mølle og hos Forum gris



Lawsona intracellularis er en bakterie som er utbredt i svinepopulasjonen og som fører til økonomiske utfordringer både i smågris- og slaktegrisproduksjonen. Hvordan kan vi påvise sykdommen i besetningen og hva gjør man for å forebygge den?

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,