BN+

– Vi skal komme oss ut av dette uføret, men då må vi tenke alternativt og fôre annleis enn vi er vane med, seier Harald Volden.


Liv Kristin Sola


Fôrsituasjonen er for mange svært alvorleg, men Harald Volden, fag- og systemsjef ved Tine rådgiving og professor ved NMBU, ber bøndene bruke tid og krefter på å finne løysingar og ikkje bli råka av panikk.
Etablerte fôringsråd om å produsere mest muleg mjølk og kjøt på eigeprodusert fôr, må setjast til side. Spørsmålet no er kor lite grovfôr ein kan klare seg med utan at det går ut over produksjon, dyrehelse og dyrevelferd.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , , , , ,