BN+

Halt: Kua står med hodet lavt og krum rygg, står og venter på tur ved drikkekar – dårlig hold og svak vomfylling viser at den har hatt lavt fôropptak lenge – gjør noe før de kommer så langt. Foto: Bengt Egil Elve


Utbredelsen av digital dermatitt øker. Å kjenne igjen digital dermatitt og behandle raskt er viktig for å hindre stor spredning i besetningen.


Bengt Egil Elve, tilførselsleder storfe, Nortura region Vest


I de siste årene har utbredelsen av Digital dermatitt økt. Tidlig på 2000-tallet ble de første sporadiske tilfellene rapportert. I november 2018 er det registrert digital dermatitt i 472 besetninger. Av disse er det 210 besetninger som har færre enn fire tilfeller, det vil si lav forekomst.
Det kan være store mørketall, fordi det bare er de besetningene som har god klauvhelsekontroll og rapporterer funn som blir registrert.
I mange andre land er digital dermatitt en stor utfordring, men i Norge har vi en mulighet til å begrense omfanget og redusere antall tilfeller.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , , , ,