BN+

Visjon: Desse tre har eit felles mål om å dele kunnskap om rimeligare landbruksbygg med så mange som mogleg. (F.v.) Lars Bog, initiativtakar til prosjektet «Narvebygget», Astrid Brommeland, bygdeutviklar i Suldal, og Svein Narve Veshovda, bonden som har prøvd ut bygget i praksis i fleire år.


Eit splitter nytt byggeprosjekt ser dagens lys. Det utradisjonelle Narvebygget til prisen 1,5 millionar kroner.


Jofrid Åsland


– Eg prøvde å legge vekt på garden sine ressursar då eg skulle bygge nytt fjøs, og eg skulle ikkje bli gjeldsslave, fortel Svein Narve Veshovda, bonde i Eigersund i Rogaland.


Han er kjend for å ha eigne meiningar og tenkje utanfor etablerte tankebanar. Då Veshovda bygde ammekufjøset opplevde han at fleire flirte av opplegget hans. No haustar han lovord. Fjøset har fått namnet «Narvebygget» og skal formidlast som eit tilbod til andre bønder. Denne siste tysdagen i oktober kjem ein heil delegasjon frå landbrukskontor, entreprenørbedrifter og media til gards for å ta bygget i augesyn.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , , , , ,