BN+

Forebygging: Alle kyr og eldre kviger bør klauvskjæres minst en gang i året, også kjøttfe. I båsfjøs og eldre lausdrifter må dyra ut. Men planlegger du nybygg – tenk ut en plan for hvordan du enkelt kan få inn klauvboksen og gjennomføre klauvskjæring. Foto: Liv Kristin Sola


Våren er høysesong for klauvpleie. Og som du bygger stødige hus på fjell, så bygger du friske kyr på gode klauver.


Magne Pedersen, veterinær ved Hægebostad veterinærkontor i Agder

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , , , ,