
Forebygging: Alle kyr og eldre kviger bør klauvskjæres minst en gang i året, også kjøttfe. I båsfjøs og eldre lausdrifter må dyra ut. Men planlegger du nybygg – tenk ut en plan for hvordan du enkelt kan få inn klauvboksen og gjennomføre klauvskjæring. Foto: Liv Kristin Sola
Våren er høysesong for klauvpleie. Og som du bygger stødige hus på fjell, så bygger du friske kyr på gode klauver.
Magne Pedersen, veterinær ved Hægebostad veterinærkontor i Agder
Logg inn for å lese
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.