BN+

Forvokste klauver: Eksempel på ku som skulle ha vært tilsett for lenge siden. Forvokste klauver bak har gitt kronisk halthet, som har gitt ei ku som ikke har det bra. Hvordan kan det forsvares at den ikke er klauvskjært tidligere?


Kay Arne Aarset,
privatpraktiserende veterinær i Gjesdal og omegn


Forholdsvis ofte møter vi som praktiserende veterinærer, dyr som skulle hatt tilsyn fra veterinær tidligere enn det som faktisk skjer. Da er det viktig å prøve å forklare hvorfor og når dyret optimalt sett skulle hatt tilsyn.
Mange fremhever utgifter til behandling av dyret som den største utgiftsposten ved sykdom. Det er langt fra sannheten. Både internasjonale og nasjonale studier har vist at den største utgiften ved sykdom, er risikoen for at dyret blir utrangert etter forholdsvis kort tid, og må erstattes med et nytt individ. En undersøkelse av Svensk Mjölk (interesseorganisasjonen til svenske melkeprodusenter) viste at denne kostnaden utgjorde 42 prosent av totalkostnaden ved sykdom.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE GRATIS

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her

På grunn av endring i abonnementssystemet 25.10.23 må alle abonnenter sette nytt passord for å lese låste artikler på nettsiden. Vi beklager bryderiet.
Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , , ,