Nortura ønsker ein større del av storfeslaktet første halvår og mindre om hausten. – Ikkje umogleg, men det krev bevisstgjering og planlegging, seier Asgeir Svendsen.
Liv Kristin Sola
Fagsjef storfe i Nortura viser til at etterspurnad etter storfekjøt og tilgang til slakt er i utakt. Etterspurnaden er størst om våren, spesielt frå påske til sommarferien, då innmeldingane er lågast. Underskotet vert dekka opp av import.
– Det går mot balanse i storfemarknaden. Då er det viktig at vi klarer å balansere tilbod og etterspurnad, seier Svendsen til Bondevennen.
Små justeringar
Sal av kjøt frå fryselager gir eit direkte driftstap i tillegg til at det reduserer prisen i marknaden. Folk vil heller ha fersk kjøt enn kjøt som har vore tint. Samstundes aukar presset på import om våren for å dekke etterspurnaden etter fersk storfekjøt.
– Jo betre vi klarer å balansere tilførsel gjennom året, jo større blir volumet for norsk produksjon, seier Svendsen.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.